loading

Nieuws

20
aug

Fred Kramer: 40 jaar werkzaam bij Veerman De Rijp

Feest bij Veerman de Rijp: Fred Kramer was afgelopen dinsdag precies 40 jaar in dienst. Op 20-jarige leeftijd kwam Fred binnen op de boerderij waar Veerman de Rijp toen gevestigd was. Zijn eerste ontmoeting met Lou Veerman ging als volgt: “Ik had van tevoren al mijn diploma’s uitgeprint en meegenomen, maar toen ik aankwam in het gesprek, vroeg Lou gelijk: ‘Wanneer kan je beginnen?’ Ik zei: ‘Na de bouwvak’, ik hoefde dus niet eens mijn diploma’s te laten zien en kon daar al aan de slag.

Even later ging de boerderij verhuizen naar de Volger 1. Fred vertelde hierover dat zij te horen kregen dat er belangrijk nieuws aankwam en het personeel werd bij elkaar geroepen. Aangezien het economisch toen niet voor de wind ging, waren ze bang dat er een aantal mensen ontslagen zouden moeten worden. Maar niets bleek minder waar: een verhuizing van een werkplaats naar een echte fabriek. Fred: “Al het werk werd ineens veel groter en we kregen automatisch ook meer werk, toen in 1995/1996 ook nieuwe machines bij kwamen, vond ik dat in het begin wel spannend: gaat dit lukken? Het was uiteindelijk gaaf en mooi om te zien dat het was gelukt en hoeveel we meer konden doen met die nieuwe machines. ”

Door de jaren heen heeft Fred niet alleen een grote verhuizing meegemaakt, maar ook deelgenomen aan andere verandertrajecten binnen Veerman de Rijp. Fred wordt door zijn collega’s ook omschreven als een aanpakker die geen uitdaging uit de weggaat. Fred: “Ik vond die verandertrajecten van bijvoorbeeld lean, QRM of Timmer Slimmer helemaal het einde. Ik zag dat we in deze trajecten dingen gedaan kregen, terwijl we daarvoor bleven haken op enkel een idee die niet tot uitvoering kwam. Door deze trajecten kwam het echt van de grond en gingen we ook sneller werken.”

Naast dat collega’s hem een aanpakker vinden wordt Fred ook getypeerd als een goede leermeester die nieuwe mensen zich thuis laat voelen bij Veerman. Fred: “Ik zie mezelf enkel als gewone medewerker van Veerman die doet wat er gezegd wordt.” Aan de andere kant noemt Fred ook: “Veerman lijkt intussen wel familie te zijn geworden, zowel in leuke en goede tijden als in mindere tijden sta je daarvoor klaar.” Fred stond niet alleen klaar als medewerker, ook als BHV-er, Veiligheidsmedewerker en schatgraver.

Fred, van harte gefeliciteerd!

Terug naar nieuws.
2015 ©: Scheelings&Dochter - Technische realisatie Björk IT